وضعیت واردات از چین به چه صورت است؟ از گذشتههای دور تا به حال کشور چین یکی از مهمترین شرکاء تجاری ایران محسوب میشده و در حال حاضر نیز حجم بالایی از صادرات و واردات ایران به این کشور اختصاص یافته است. به عنوان مثال، آمارهای سه ماهه از تجارت در سال ۹۸ نشان میدهد که این کشور هم در صادرات و هم واردات رتبه اول را در تجارت با ایران داشته است. به طوری که در این مدت به میزان ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار کالا از چین به ایران وارد شده و کمی بیش از این مقدار نیز از ایران به چین کالا صادر شده است.
در سالیان گذشته نیز آمارهای منتشر شده از سوی گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد که معمولا دو کشور چین و امارات متحده عربی به ترتیب رتبه اول و دوم را در صادرات کالا به ایران دارند. آمارهای گمرک در سال ۹۷ نیز حاکی از آن است که همچنان کالاهای چینی با اختلاف در صدر کالاهای وارداتی به ایران هستند. کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه، آلمان و کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که بعد از چین کالاهای آنها به ایران وارد میشود و در رتبههای بعدی جای میگیرند. در زمینه صادرات نیز آمارهای رسمی منتشر شده در سالیان گذشته نشان میدهد که معمولا صادرات به عراق در رتبه اول و بعد از آن چین در رتبه دوم قرار داشته است.
حجم بالای تجارت با چین باعث شده تا بسیاری از تجار و فعالان اقتصادی به فکر واردات از این کشور باشند. به نحوی که در سالیان اخیر موضوعاتی مانند واردات لباس از چین یا واردات گوشی از چین به دغدغه بسیاری از تجار تبدیل شده است. با این حال، هنوز برای بسیار از این افراد چگونگی واردات کالا به کشور مورد سوال بوده و از آن اطلاع خاصی ندارند. از طرفی، تجارت با چین نیازمند تسلط بر برخی موضوعات مانند تسلط بر زبان چینی، اطلاع از قوانین و مقررات تجارت، نیازهای وارداتی در کشور، مراحل واردات کالا و برخی موضوعات دیگر است. برای واردات از این کشور ابتدا باید بدانیم مهمترین کالاهای وارداتی از آن چه کالاهایی هستند. در واقع با این کار به نوعی میتوان به نیازهای وارداتی در داخل کشور نیز دست پیدا کرد و با استراتژی مناسبتری نسبت به انجام واردات اقدام کرد.
لیست کالاهای وارداتی از چین
انجام فرایند بازاریابی در صادرات و واردات یکی از اولین گامها برای تجارت با هر کشوری محسوب میشود. برخی از افراد در این زمینه صرفا به پارهای از اظهارات و شنیدهها در این خصوص اعتماد میکنند. اگرچه این روش نیز تا حدودی میتواند به تجار تازهکار کمک کند. اما از آنجا که آمارهای رسمی تجارت با این کشور از سوی گمرک منتشر میشود، میتوان با نگاهی به آنها با دقت بیشتری نسبت به انجام واردات اقدام کرد. همچنین وبسایت اتاق بازرگانی تهران نیز اطلاعات مفیدی در این خصوص ارائه میدهد. براساس این آمارها به طور کل میتوان لیست کالاهای وارداتی از این کشور را در چند گروه زیر خلاصه کرد:
- قطعات صنعتی و ماشینآلات
- لوازم جانبی اتومبیل
- کاغذ
- قطعات و لوازم جانبی موبایل و کامپیوتر
- مواد اولیه شیمیایی و معدنی
- قطعات ساختمانی و لوازم خانگی
بیشتر بخوانید :
ده توصیه ضروری واردات از چین
گروپاژ یا حمل مشترک بار چیست؟
پروفرما چیست ؟
در حال حاضر بی دردسر ترین خرید میشه از چین داشت. حتی در این تحریم ها کلیه اقلام موجود در چین را میتوان به راحتی و به ایران ارسال کرد